Jeugd


NOTICE: vanwege lage opkomst kunnen wij onze jeugdtrainingen niet langer op regelmatige basis in stand houden. Geïntereseerde mensen kunnen een mail sturen naar bestuur@vertigo-frisbee.nl voor meer informatie en eventuele andere mogelijkheden.

Ook voor de jeugd biedt Vertigo een hele hoop plezier! Ultimate frisbee is een leuke, snelle teamsport zonder fysiek contact tussen de spelers. De sport wordt gekenmerkt door sportiviteit. Er is dan ook geen scheidsrechter (zelfs niet tijdens een WK). Eerlijk, tof en leuk: precies zoals sport bedoeld is!

Lid worden

De jeugdtrainingen voor kinderen van 9-17 jaar vindt plaats op woensdag avond van 18.30-19.45 in de Genneper Parken aan de Bram Venemanlaan 5 (5644 HV Eindhoven). De trainingen worden gegeven door 2 ervaren trainers.

Om te laten zien dat ultimate frisbee een leuke sport is, mag je 4x gratis mee komen trainen. Hierna bedraagt de contributie 10 euro per maand. Het is handig als je van te voren even een mailtje stuurt, zodat de trainers weten dat je komt. Het emailadres is jeugd@vertigo-frisbee.nl


Hoe ziet een jeugdtraining eruit?
Een jeugdtraining begint doorgaans met een warming-up. Daarna spelen de kinderen diverse frisbeespelletjes om gevoel te krijgen voor het gooien en vangen. Ook leren ze op een speelse manier diverse spelsituaties kennen. Hierna wordt afgesloten met een partijtje met alle spelers. Ultimate frisbee is een echte teamsport en samenwerken en fair play staan voorop, ook in de jeugdtraining!

Wedstrijden:
Naast de jeugdtraining is er de mogelijkheid om wedstrijden te spelen op jeugdspeeldagen.
Ongeveer 1 keer per maand organiseert de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) jeugdspeel-, en competitiedagen.  Spelers onder de 13 schrijven zich individueel in, waarna er iedere speeldag weer nieuwe gelegenheidsteams worden gemaakt van ongeveer gelijk niveau. Je speelt dus niet met een clubteam maar samen met kinderen vanuit andere clubs uit Nederland, jongens en meisjes door elkaar. De overige jeugdleden spelen in een vast team.

Buiten deze jeugdspeeldagen worden er ook toernooien georganiseerd voor clubteams. Zo is er het NJK indoor (februari), het NJK beach (rond de zomervakantie) en het NJK outdoor (september).


Jeugdfrisbees

Onze jeugd speelt met minder zware frisbees dan de volwassene. De jeugd gebruikt frisbees van 140g van de frisbeewinkel, ipv de normale frisbees van 175g. De frisbeewinkel support onze jeugdtraining door een deel van de kosten van onze jeugdfrisbees te betalen.

Wil je meer informatie, of heb je een vraag? Stuur een email.